DISTRIBUIȚI
The Moscow Times

Un actor rus de teatru a fost arestat şi condamnat la 8 zile de închisoare din cauză că, într-un videoclip comic, a jucat rolul unui poliţist rutier aflat sub influenţa alcoolului, potrivit news.ro .

Actorul Dmitry Smolev a fost găsit vinovat că a discreditat poliţia rusă şi pentru că a purtat ilegal o uniformă de poliţist, scrie BBC.


Citește și : SUA solicită eliberarea imediată a disidentului cibernetic chinez Huang Qi

În prezent, el face parte din distribuţia spectacolului „Dyuma” de la Teatrul Sovremennik din Moscova.

În clipul de 12 secunde, Smolev apare împleticindu-se şi fumând o ţigară. El a fost publicat de un blogger pe reţeaua de socializare TikTok.

Într-un interviu acordat RT, Smolev a spus că bloggerul l-a rugat să joace în clip şi i-a dat uniforma de poliţist pentru rol. Actorul a adăugat că nu ştia unde urma să fie difuzat acest clip.

Teatrul Sovremennik a emis un comunicat în care transmite că „înţelege că necunoaşterea legii (cum s-a întâmplat în cazul lui Dmitry Smolev) nu absolvă pe nimeni de responsabilitate”.

„În realizarea acestui clip, artistul şi partenerul lui – care l-a publicat în social media – nu au cunoscut, în primul rând, legea, apoi nu s-au obosit să adauge explicaţii filmării, ceea ce ar fi clarificat că era vorba despre un rol”.

Citește și : MAE rus: SUA caută un pretext pentru începerea unui conflict în Golf

Clipul, au mai spus reprezentanţii teatrului, era „chiar reuşit” şi „este păcat că nu munca din teatru a lui Dmitry Smolev a atras atenţia media, ci acest incident”.

Spectacolul „Duyma”, după Ivan Okhlobystin, va fi prezentat joi şi vineri, în ciuda arestării lui Smolev, a mai transmis teatrul.