DISTRIBUIȚI
www.italianinsider.it

Fondatorul partidului de extremă-dreapta Liga, Umberto Bossi, a fost graţiat joi prin decret prezidenţial, transmite dpa.

Bossi (78 de ani) a fost condamnat la un an de muncă în serviciul comunităţii pentru infracţiunea de insultă adusă şefului statului, după ce a făcut unele remarci în timpul unui miting electoral în anul 2011, potrivit agerpres.


Citește și : Pelosi cere OFICIAL redactarea actului actul de acuzare împotriva lui Trump

El l-a numit pe preşedintele de la acea vreme, Giorgio Napolitano, drept ‘terun’, un termen jignitor la adresa locuitorilor din sudul Italiei. Napolitano, care a fost preşedinte al Italiei în perioada 2006-2015, este originar din Napoli, oraş din sudul ţării.

Succesorul lui Napolitano, Sergio Mattarella – de asemenea din sudul ţării, fiind născut în Sicilia – l-a graţiat pe Umberto Bossi, date fiind starea de sănătate a acestuia şi opiniile favorabile ale procurorilor şi ale lui Giorgio Napolitano.

Mandatul lui Bossi la conducerea Ligii s-a încheiat în 2012 pe fondul unui scandal de corupţie. Sub preşedinţia lui Matteo Salvini, Liga a devenit cel mai popular partid italian, cu peste 30% din intenţiile de vot ale electoratului.