DISTRIBUIȚI
Stiri pe surse

Coaliţia guvernamentală din Kârgâzstan a aprobat luni candidatura actualului preşedinte al Curţii de conturi, Ulubek Maripov, la postul de prim-ministru al acestei ţări din Asia Centrală, transmite AFP, potrivit agerpres.

Deputaţii reprezentând coaliţia aflată la putere au votat în unanimitate pentru Maripov (41 de ani), singurul candidat înscris pentru a conduce guvernul de la Bişkek.


Citeşte şi: LOVITURĂ de STAT în Myanmar! Şefa guvernului a fost ARESTATĂ de armată

Aflat la conducerea Curţii de conturi din 2016, Ulubek Maripov a ocupat anterior diferite funcţii în administraţia prezidenţială în mandatul preşedinţilor Kurmanbek Bakiev, destituit în 2010, şi Almazbek Atambaev, aflat în prezent în închisoare.

Candidatura lui Ulubek Maripov, considerat un apropiat al noului preşedinte Sadîr Japarov, trebuie să fie validată de parlament, o etapă care pare o formalitate.

Citeşte şi: UE deplânge arestarea a peste 5000 de protestatari în Rusia

Populistul Sadîr Japarov a fost învestit preşedinte al Kârgâzstanului săptămâna trecută, după ce a câştigat alegerile prezidenţiale din această ţară, zguduită din octombrie anul trecut de o criză politică care l-a propulsat din închisoare până în fruntea statului.

În Kârgâzstan – ţara cea mai pluralistă, dar şi cea mai instabilă din Asia Centrală – au avut loc deja două revoluţii, în 2005 şi 2010, iar doi dintre foştii săi preşedinţi se află în exil.