DISTRIBUIȚI

Comandantul ultimului contingent german din Afganistan, generalul de brigadă Ansgar Meyer, va deveni noul şef al Comandamentului german al forţelor speciale KSK, informează marţi DPA, potrivit agerpres.

El îl va înlocui pe generalul de brigadă Markus Kreitmayr la 1 septembrie, a declarat marţi ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer membrilor Comitetului de Apărare din Bundestag.


Citeşte şi: Canadienii nu vor să împartă vaccinurile cu alte ţări

Kreitmayr conduce un proces de reformă al KSK considerat de succes după incidente implicând extremişti de dreapta.

Cu toate acestea, el însuşi a fost criticat pentru o campanie de colectare a muniţiei la KSK ce a dispărut şi nu a fost stocată conform regulilor.

El este acuzat că a promis soldaţilor că nu va întreprinde nicio acţiune împotriva lor dacă ei înapoiază armamentul.

Citeşte şi: Vaccinarea completă cu Pfizer sau AstraZeneca are o eficacitate de peste 90% împotriva spitalizărilor

Biroul procurorului public din oraşul Tuebingen în sud-vestul Germaniei investighează suspiciunea iniţială privind încălcarea secţiunii 40 din Codul penal militar, a explicat procurorul superior public Matthias Grundke la începutul lunii aprilie.

Acest lucru este comparabil cu infracţiunea de obstrucţionare a justiţiei. Până la încheierea legală a procedurii, Kreitmayr este presupus nevinovat. Până în prezent, el a comentat faptele doar pe plan intern, dar nu public.