DISTRIBUIȚI

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, este „OK”, a declarat luni prinţul William, după ce bunicul său în vârstă de 99 de ani a petrecut a şasea noapte în spital, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Philip, duce de Edinburgh, a fost internat într-o clinică din Londra marţi seară, ca măsură de precauţie, din cauza unei afecţiuni care nu este asociată cu maladia COVID-19, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat.


Citește și: Ambasadorul Italiei în RD Congo a fost ASASINAT

„Da, el este OK, este monitorizat”, a declarat William într-o vizită la un centru de vaccinare din estul Angliei. Jurnaliştii au afirmat că William a transmis mesajul făcând cu ochiul.

Ducele de Edinburgh a fost internat în Spitalul privat King Edward VII din centrul Londrei după ce s-a simţit rău, a precizat Palatul Buckingham, şi a rămas în clinică în cursul week-end-ului pentru analize suplimentare.

O sursă din cadrul familiei regale a declarat că medicii au acţionat ca măsură de precauţie şi că prinţul Philip se află în stare bună.

Fiul său, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a făcut o scurtă vizită sâmbătă, deşi nu a existat nicio actualizare oficială a stării sale de sănătate de săptămâna trecută.

Citește și: TRAGEDIE aviatică în Mexic (VIDEO)! Cel puțin șase oameni au murit!

Prinţul Philip, care a fost văzut arareori în public după ce a renunţat la angajamentele sale oficiale în august 2017, a fost spitalizat şi la sfârşitul anului 2019.

Fost ofiţer în Marina britanică, Prinţul Philip, de origine greacă, a mai fost spitalizat de câteva ori în ultimul deceniu, inclusiv din cauza unei infecţii renale în 2017 şi pentru o intervenţie chirurgicală ce a vizat înlocuirea articulaţiei şoldului.