DISTRIBUIȚI
KGMA

Un oficial din cadrul Statului major interarme de la Seul a declarat că proiectilele neidentificate lansate vineri dimineață din Coreea de Nord au fost probabil rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, însă este necesar o analiză mai amănunțită pentru a stabili cu exactitate tipul proiectilului, informează mediafax.

Regimul de la Phenian a efectuat în ultimele trei săptămâni șase teste cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, în contextul impasului în negocierile cu Statele Unite și Coreea de Sud.


Citește și: Coreea de Nord a tras în mare alte ‘proiectile neidentificate’ și respinge orice negociere cu Seulul

„Raza de acțiune, înălțimea maximă și viteza proiectilelor lansate astăzi (vineri, n.red.) ne fac să prezumăm că par să fie rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, însă o analiză mai amănunțită este necesară dacă erau similare sau nu cu cele lansate anterior”, a declarat un oficialul sud-coreean.

Proiectilele au fost lansate vineri dimineață, la ora locală 8:01 și 8:16 (ora României, 2:01 și 2:16) și au zburat pe o distanță de aproximativ 230 de kilometri, atingând o altitudine maximă de 30 de kilometri și o viteză de Mach 6,1.

Citește și: Norvegia NU mai finanțează blocarea defrișărilor din Brazilia

Lansarea celor două proiectile a avut loc la scurt timp după ce regimul de la Phenian a avertizat că va pune capăt dialogului cu Administrația de la Seul, în contextul în care în Coreea de Sud se derulează exerciții militare comune cu SUA, catalogate de Coreea de Nord drept „repetiții de război” împotriva sa.