DISTRIBUIȚI
Twitter

Piotr Verzilov, membru al trupei contestatare ruse Pussy Riot, spitalizat de duminică la Berlin, a fost „foarte probabil” victima unei otrăviri de origine necunoscută, dar se află în prezent în afara pericolului, au anunţat marţi medicii care îl tratează în Germania, informează AFP, potrivit agerpres.

Expertizele medicale realizate la Berlin, precum şi cea a medicilor de la Moscova, sugerează „foarte probabil un caz de otrăvire”, a declarat Kai-Uwe Eckardt, medic la marele spital Caritas de la Berlin, în timpul unei conferinţe de presă. „El se află în afara pericolului”, chiar dacă este în continuare internat la terapie intensivă, a adăugat acesta, precizând că Verzilov este conştient şi poate să comunice.


Citeşte şi: Accident teribil în Iran. 19 oameni au murit în coliziunea dintre un autobuz şi o cisternă – VIDEO

Anturajul lui Verzilov a vorbit anterior despre o otrăvire a acestui membru al grupului punk contestatar, care a devenit cunoscut pentru că a pătruns pe teren în timpul Cupei la Fotbal ce s-a desfăşurat recent în Rusia, îmbrăcat, alături de alţi trei militanţi, în uniforme ale poliţiei. Pentru aceasta, toţi patru au fost condamnaţi la 15 zile de detenţie. Verzilov este şi fondatorul site-ului MediaZona, care informează în legătură cu procesele împotriva apărătorilor drepturilor omului.

Transferul lui Piotr Verzilov la bordul unui avion special a fost organizat de ONG-ul german Cinema for Peace, care susţine de ani de zile mişcarea Pussy Riot.

Citeşte şi: Avionul dispărut de pe radar a fost DOBORÂT de antiaeriana siriană. Ruşilor nu le vine să creadă şi dau vina pe Israel – VIDEO

Piotr Verzilov, 30 de ani, care deţine de asemenea cetăţenia canadiană, a fost spitalizat marţi la Moscova în stare gravă după o audiere judiciară.

Spitalizarea lui Verzilov intervine în condiţiile în care cazul Skripal tensionează din nou relaţiile dintre Occident şi Moscova. Guvernul britanic acuză două persoane pe care îi prezintă drept agenţi ai Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) că i-au otrăvit în martie pe fostul agent rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia, în Salisbury, acuzaţii respinse de Moscova.