DISTRIBUIȚI

Cel puţin 28 de civili au fost ucişi marţi în Siria în lovituri aeriene executate de Moscova şi de avioane ale coaliţiei internaţionale conduse de Washington, susţinând două ofensive diferite la Deir Ezzor, în estul ţării, împotriva jihadiştilor Statului Islamic (SI), a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP, potrivit agerpres.

Zeci de civili au murit deja în ultimele două zile în atacuri aeriene imputate aviaţiei ruse în apropiere de oraşul Deir Ezzor, capitala provinciei cu acelaşi nume.


Forţele regimului, susţinute de aviaţia rusă, sunt în prezent angajate în vestul acestei provincii, tăiată în diagonală de Eufrat, în timp ce o alianţă de combatanţi arabi şi kurzi, susţinută de avioanele coaliţiei internaţionale conduse de Washington, operează pe malul estic al acestui fluviu.

Citeşte şi: HRW: Raziile saudite din Yemen sunt CRIME de RĂZBOI

Conform OSDO, atacurile aeriene ruse au ucis marţi 16 civili, între care cinci copii, instalaţi în corturi de-a lungul Eufratului, la nord-vest de oraşul Deir Ezzor. Ei fugeau de luptele din jurul satului Zaghir Chamiyah, încă sub controlul SI.

Tot conform OSDO, „12 persoane, dintre care cinci copii, membri ai aceleiaşi familii, au fost ucise în atacuri ale coaliţiei internaţionale care vizau satul Al-Chahabat”, de asemenea încă sub controlul SI, pe malul estic al Eufratului, în apropiere de Deir Ezzor.

Coaliţia internaţională sprijină Forţele Democratice Siriene (FDS), o alianţă de combatanţi kurzi şi arabi care este considerată ca vârful de lance al luptei anti-SI în Siria.