DISTRIBUIȚI

Managerii de active şi firmele financiare din Uniunea Europeană mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru înregistrarea în Regatul Unit, dacă doresc să îşi continue activitatea în lipsa unui acord pentru Brexit, a avertizat joi o oficialitate din cadrul autorităţii britanice de supraveghere financiară, relatează agerpres.

Nausicaa Delfas, director executiv pentru activităţi internaţionale al Financial Conduct Authority (FCA, autoritatea pentru conduită financiară), citată de Reuters, a declarat că notificările din partea firmelor europene pot fi depuse doar până pe 28 martie, cu o zi înaintea datei programate pentru Brexit.


Citește și: Ani grei de închisoare pentru zeci de avocați turci

Premierul britanic Theresa May se afla joi la Bruxelles, pentru a-i convinge pe şefii de state şi guverne din Uniunea Europeană să amâne data-limită pentru retragerea Regatului Unit din UE.

Delfas a precizat că până acum peste 1000 de companii financiare din UE şi-au anunţat decizia de a beneficia de „regimul de permisiuni temporare” din Regatul Unit, care le va permite să opereze timp de trei ani în cazul în care nu se va ajunge la un acord pentru Brexit. În acest interval, firmele pot solicita o nouă licenţă. 

Citește și: Explozii puternice la Kabul, la sărbătoarea Anului Nou. Cel puțin doi oameni au murit