DISTRIBUIȚI

Sute de mii de doze de vaccinuri AstraZeneca au fost transportate cu avionul în Australia din Marea Britanie, fără a fi însă dezvăluită sursa încărcăturii pentru a evita o controversă în Regatul Unit, a precizat publicaţia Sydney Morning Herald, potrivit Reuters și potrivit agerpres.

Primele 300.000 de doze produse în Marea Britanie au aterizat pe aeroportul din Sydney pe 28 februarie, la o lună după ce Comisia Europeană a adoptat restricţii privind exportul de vaccinuri produse în Uniunea Europeană, a precizat publicaţia.


Citește și: Madrilenii se înghesuie să se vaccineze cu AstraZeneca

Un alt lot de mari dimensiuni a sosit în martie cu un avion de pasageri al companiei aeriene Emirates, după ce la o dată anterioară, Italia şi Comisia Europeană au blocat formal o solicitare din partea AstraZeneca de a trimite 250.000 de doze în Australia, a mai scris publicaţia.

Ziarul a citat un oficial britanic, fără să-i dezvăluie identitatea, care a precizat că transporturile către Australia nu au afectat campania de vaccinare din Marea Britanie, una dintre cele mai rapide din lume.

Citește și: Democrații lui Moon Jae-in PIERD alegerile în Seul şi Busan

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Australiei, Scott Morrison, a refuzat să comenteze subiectul. O a doua sursă a afirmat că Australia nu doreşte să confirme sau să infirme informaţiile apărute în presă.

”Din motive de integritate a lanţului de aprovizionare şi de siguranţă naţională, nu dezvăluim originile unor anumite transporturi de vaccinuri”, a precizat sursa, care a dorit să rămână anonimă, în absenţa unui autorităţi care să se pronunţe pe acest subiect.