DISTRIBUIȚI
Britanicii stau la coadă în fața De Montfort Hall pentru a se vaccina împotriva bolii coronavirusului (COVID-19), în Leicester

Marea Britanie intenționează să renunțe la pașapoartele COVID-19 ca o cerință legală pentru evenimente mari, informează The Telegraph.

Oficialii britanici care lucrează la revizuirea certificatelor de statut COVID-19 cred că nu există nicio șansă ca legea să fie modificată pentru a impune utilizarea acestora în Marea Britanie, adaugă raportul.


Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat într-o declarație trimisă prin e-mail către Reuters că revizuirea certificării vaccinului COVID-19 se află în dezbatere și încă nu a fost luată nicio decizie.

Există o îngrijorare crescândă cu privire la perspectiva certificatelor de vaccin exprimate de Partidul Conservator din Marea Britanie, precum și de parlamentarii opoziției și de grupurile pentru drepturile civile. În aprilie, premierul Boris Johnson a semnalat și problemele etice puse de certificatul de vaccin anti-COVID-19.