DISTRIBUIȚI
Coffee House - The Spectator

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, le-a cerut miercuri aliaţilor din NATO să fie solidari în apărarea libertăţii de exprimare – un reproş voalat la adresa Turciei, care a făcut apel la un boicot împotriva Franţei, apreciază Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, le-a cerut compatrioţilor săi să nu mai cumpere produse franţuzeşti şi a acuzat Parisul că are o agendă anti-musulmană. Ca şi alţi lideri din lumea islamică, el este nemulţumit de reacţia Franţei la uciderea profesorului Samuel Paty, decapitat de un tânăr musulman de origine cecenă fiindcă prezentase caricaturi cu profetul Mahomed într-o lecţie despre libertatea de exprimare.


Citeşte şi: Bilanţ negru în Franţa: 523 de oameni au fost răpuşi de coronavirus în doar 24 de ore

‘Regatul Unit este solidar cu Franţa şi cu poporul francez după uciderea îngrozitoare a lui Samuel Paty’, a declarat Raab, adăugând că ‘terorismul nu poate şi nu trebuie să fie justificat niciodată’.

‘Aliaţii din NATO şi comunitatea internaţională în general trebuie să fie solidari privind valorile fundamentale ale toleranţei şi libertăţii de exprimare; nu trebuie să le facem niciodată cadou teroriştilor disensiunile între noi’, a mai spus şeful diplomaţiei britanice.

Citeşte şi: POTOP în Vietnam! Un taifun puternic a luat cu el viaţa a 26 de pescari