DISTRIBUIȚI
Daily Express

Călătoriile între Regatul Unit şi zeci de destinaţii îndepărtate, precum Mexic sau Africa de Sud, au fost reluate începând de luni, informează dpa, potrivit agerpres.

Patruzeci şi şapte de ţări au fost scoase de pe lista roşie începând cu ora locală 04:00 (03:00 GMT), ceea ce înseamnă că persoanele care vor sosi în Regatul Unit din acele locuri nu vor mai trebui să stea 11 nopţi în carantină la hotel.


Citeşte şi: Nestlé dezvăluie creveți și ouă pe bază de plante, pe măsură ce schimbarea vegană creşte în ritm alert – Black News

Totodată, Oficiul pentru Comunitate Externă, Comunitate şi Dezvoltare al Regatului Unit (FCDO) a subliniat din nou că descurajează călătoriile neesenţiale către alte 42 de ţări şi teritorii, în contextul pandemiei de coronavirus.

Decizia survine după ce săptămâna trecută 41 de ţări şi teritorii au fost retrase de pe lista de destinaţii nerecomandate. Schimbările le permit oamenilor să obţină mai uşor asigurări de călătorie pentru deplasări către aceste destinaţii.

Aceste schimbări fac parte din noua politică menită să pună capăt recomandării făcute britanicilor de a evita călătoriile, exceptând cele esenţiale, către ţările care nu se află pe lista roşie din cauza COVID-19, recomandarea fiind menţinută doar pentru „anumite circumstanţe”, precum un sistem de sănătate local excedat.

Secretarul de stat pentru afaceri externe Liz Truss a declarat că aceasta le permite oamenilor „să exerseze o responsabilitate personală”, în timp ce secretarul pentru transporturi Grant Shapps a apreciat că „restabilirea încrederii oamenilor în călătorii constituie cheia pentru redresarea economiei noastre”.

Printre ţările vizate atât de relaxarea restricţiilor de călătorie, cât şi de eliminarea lor de pe lista roşie se numără Argentina, Chile, Cuba, Indonezia, Mexic, Nepal, Filipine, Africa de Sud şi Thailanda.

Industria turismului a salutat aceste schimbări şi a raportat o creştere de cereri din partea clienţilor. Această industrie a acuzat că obligativitatea testării pentru COVID-19 şi carantina au limitat redresarea sa.

Citeşte şi: Ţările asiatice renunţă la strategiile ‘ZERO-Covid’ – Black News

Doar şapte ţări vor rămâne în continuare pe lista roşie începând de luni, toate din America Latină. Aceste ţări sunt Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, Haiti, Panama, Peru şi Venezuela.

Persoanele ce vor sosi în Regatul Unit din aceste ţări vor trebui să stea în carantină la un hotel, contra unei sume de 2,285 de lire sterline pe călător adult.