DISTRIBUIȚI
Coffee House - The Spectator

Ministrul de externe britanic Dominic Raab a declarat că a discutat cu secretarul de stat american Antony Blinken despre necesitatea unei coordonări internaţionale pentru ca Afganistanul să nu devină o bază pentru grupări teroriste, informează marţi Reuters, potrivit agerpres.

”Am discutat despre nevoia de coordonare internaţională pentru a împiedica utilizarea Afganistanului drept bază pentru grupări teroriste”, a scris Raab pe Twitter, adăugând că este nevoie de o abordare mai amplă pentru a îmbunătăţi situaţia disperată a populaţiei afgane.


Citeşte şi: Consiliul de Securitate al ONU cere încetarea violenţei în Afganistan – Black News

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei britanice a anunţat că încă 200 de militari britanici vor fi trimişi la Kabul pentru a evacua cetăţeni britanici şi angajaţi locali afgani. Numărul militarilor britanici trimişi la Kabul pentru a ajuta la operaţiunile de evacuare va ajunge astfel la aproximativ 800.

El a ţinut să precizeze că nu este exclusă adoptarea unor sancţiuni dacă talibanii nu îşi onorează angajamentele cu privire la drepturile omului.

Citeşte şi: Relaţiile dintre SUA şi Afganistan vor depinde de mişcările politice ale talibanilor – Black News

Situaţia în zona aeroportului din Kabul era haotică luni seară, toate zborurile civile şi militare fiind suspendate din cauza miilor de afgani care au pătruns pe pista de decolare în încercarea disperată de a părăsi ţara după revenirea talibanilor la putere.

Şeful forţelor americane la Kabul, generalul Kenneth McKenzie, le-a cerut anterior talibanilor să nu obstrucţioneze operaţiunile de evacuare pe aeroport capitalei afgane, care au provocat scene de panică în cursul cărora cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa.