DISTRIBUIȚI

Guvernul britanic a anunţat duminică o nouă serie de sancţiuni comerciale împotriva Rusiei şi Belarusului din cauza invaziei Ucrainei, inclusiv interdicţii de export vizând industria rusă şi taxe vamale mai mari, în special pentru paladiu, notează AFP, potrivit agerpres.

„Acest pachet important de sancţiuni va provoca şi mai multe daune maşinăriei de război ruse”, a declarat ministrul comerţului internaţional, Anne-Marie Trevelyan, într-un comunicat.


Citeşte şi: Scholz: Putin nu va câștiga acest război. Ucraina va rămâne perseverentă – Black News

Taxele vamale vor creşte cu 35 de puncte procentuale, în special pentru platină şi paladiu – utilizate în industria auto -, în timp ce interdicţiile de export vizează bunuri destinate sectoarelor manufacturier şi de maşini grele din Rusia, precum plasticul, cauciucul sau utilaje.

„Rusia este una dintre principalele ţări producătoare de platină şi paladiu şi este foarte dependentă de Regatul Unit pentru a exporta” aceste produse, a subliniat guvernul.

Citeşte şi: Rusia afirmă că a distrus arme furnizate de SUA într-o gară din Ucraina – Black News

Aceste sancţiuni se referă la bunuri în valoare de 1,7 miliarde de lire sterline (aproximativ 2 miliarde de euro), a precizat executivul, ridicând la peste 4 miliarde de lire sterline valoarea bunurilor vizate de sancţiuni comerciale de la invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie.

De asemenea, Regatul Unit a sancţionat după invazie peste 1.000 de persoane şi peste 100 de companii, mai scrie AFP.