DISTRIBUIȚI
BBC

Vârful crizei cauzate de COVID-19 în Regatul Unit va fi atins în câteva săptămâni, puţin mai devreme decât s-a crezut iniţial, a anunţat vineri ministrul sănătăţii britanic Matt Hancock (foto) , potrivit Reuters, transmite și agerpres.

”Simulările sugerează că acest vârf va fi puţin mai devreme decât se credea, adică în umătoarele câteva săptămâni, dar depinde foarte, foarte mult de modul cum oamenii respectă măsurile de distanţare socială”, a declarat Hancock pentru postul de radio BBC.


Citește și: Comandantul portavionului-infectat a fost DEMIS

Pe de altă parte, ministrul britanic a declarat pentru ITV că nu are ”nicio idee” despre posibilitatea ca perioada de izolare a premierului Boris Johnson, testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, să se încheie vineri.

”Nu cunosc situaţia sa medicală. Ceea ce ştiu însă este că lucrez cu el zi de zi în această criză. Lucrează incredibil de asiduu”, a spus demnitarul britanic.

În urmă cu o săptămână, Boris Johnson a anunţat că a fost testat pozitiv şi că intră în izolare la reşedinţa oficială din Downing Street.

El a recunoscut că atingerea obiectivului ca Regatul Unit să ajungă la 100.000 de teste pe zi la finalul lunii aprilie presupune ”eforturi imense”.

Citește și: Suedia instalează un spital de campanie la Stockholm

Vineri, Matt Hancock s-a angajat personal să atingă acest obiectiv, dar a refuzat să precizeze dacă va demisiona în cazul ratării acestuia.

Planul în cinci puncte prezentat de ministrul sănătăţii britanic include folosirea mai extinsă a laboratoarelor private, testarea prin sondaj a populaţiei şi introducerea unor teste de anticorpi ce pot fi efectuate la domiciliu pentru a stabili dacă o persoană a avut în trecut virusul, s-a vindecat şi este imună.