DISTRIBUIȚI
Getty Images

Guvernul britanic a comandat 40 de milioane de doze suplimentare, pentru 2022, din vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Valneva, numărul total al dozelor solicitate laboratorului franco-austriac ajungând astfel la 100 de milioane, potrivit unui comunicat publicat luni şi citat de AFP, preluat și de agerpres.

Valneva şi Regatul Unit au semnat în luna septembrie un parteneriat vizând un potenţial de 190 de milioane de doze, cu o valoare maximă de 1,4 miliarde de euro.


Citeşte şi: LOVITURĂ de STAT în Myanmar! Şefa guvernului a fost ARESTATĂ de armată

„Guvernul britanic îşi conservă opţiunile pentru 90 de milioane de doze suplimentare livrabile între 2023 şi 2025”, a menţionat laboratorul.

Într-un comunicat emis separat, guvernul britanic a semnalat că acest ultim acord creşte la 407 milioane numărul de doze de vaccin comandate de la diferiţi furnizori în cursul următorilor doi ani.

Vaccinul Valneva este dezvoltat cu ajutorul unei tehnologii deja aprobată, pe bază de virus inactiv, spre deosebire de cea a ARN-ului mesager, soluţia utilizată de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Circa 150 de adulţi participă în prezent la un studiu clinic de fază 1/2, primele rezultate fiind aşteptate în aprilie 2021.

Citeşte şi: UE deplânge arestarea a peste 5000 de protestatari în Rusia

Valneva a indicat săptămâna trecută că a demarat producerea vaccinului-candidat pentru a-şi optimiza calendarul livrărilor potenţiale, într-un moment marcat de polemici cu privire la respectarea contractelor deja semnate între Uniunea Europeană şi mai multe laboratoare pentru livrarea vaccinurilor anti-COVID-19.

În ianuarie, Comisia Europeană a anunţat la rândul său că a finalizat negocieri preliminarii cu compania Valneva pentru achiziţia a până la 60 de milioane de doze de vaccin candidat dezvoltat de aceasta împotriva COVID-19.