DISTRIBUIȚI
afp

Uganda a anunţat duminică o creştere la 16 a numărului de cazuri de Ebola, în timp ce alte 18 persoane este posibil să fi avut boala, alimentând temerile referitoare la răspândirea unui focar în care este implicată o tulpină împotriva căreia nu există deocamdată un vaccin, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul Sănătăţii a declarat într-un mesaj transmis pe Twitter că bilanţul deceselor în rândul cazurilor confirmate se menţine la patru, anunţând totodată moartea altor 17 persoane clasificate drept cazuri probabile.


Citeşte şi: Fiona a ucis doi oameni în Canada; Florida şi Cuba se pregătesc deja pentru o altă furtună puternică – Black News

Focarul s-a răspândit în trei districte, toate în centrul Ugandei.

Ţara est-africană a anunţat în urmă cu două săptămâni izbucnirea focarului de Ebola, o febră hemoragică ale cărei simptome includ, printre altele, stare de slăbiciune intensă, dureri musculare, de cap şi în gât, vărsături, diaree şi erupţii cutanate.

Actualul focar, atribuit tulpinii Ebola Sudan, se pare că a debutat într-un mic sat din districtul Mubende la începutul lunii septembrie, au indicat autorităţile.

Citeşte şi: Politicieni de dreapta salută victoria Giorgiei Meloni în alegerile din Italia – Black News

Prima victimă a fost un tânăr de 24 de ani care a murit la începutul săptămânii trecute.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), tulpina Ebola Sudan este mai puţin transmisibilă şi a prezentat o rată mai mică de mortalitate în focarele precedente comparativ cu Ebola Zaire, o tulpină care a ucis aproape 2.300 de persoane în timpul epidemiei din perioada 2018-2020, în ţara vecină, Republica Democrată Congo.