DISTRIBUIȚI
afp

O epidemie cauzată de virusul Ebola a fost declarată în Uganda, au anunţat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară africană şi reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Ministerul ugandez al Sănătăţii a precizat pe Twitter că un caz de Ebola a fost confirmat în districtul Mubende din centrul ţării – un bărbat de 24 de ani, care a prezentat simptome şi care a murit ulterior.


Vezi şi: Patru persoane ucise în protestele din Iran – VIDEO – Black News

Biroul regional pentru Africa al OMS a anunţat că decesul a fost provocat de tulpina sudaneză a virusului, care este relativ rară, după ce autorităţile sanitare din Uganda au investigat şase decese suspecte în districtul Mubende în această lună.

Potrivit AFP, această tulpină nu a mai fost semnalată în Uganda din anul 2012.

„În prezent există opt cazuri suspecte, pacienţi care primesc îngrijiri într-o clinică medicală”, au dezvăluit reprezentanţii OMS Africa, adăugând că această organizaţie va ajuta autorităţile medicale din Uganda în cadrul anchetei epidemiologice şi că vor trimite personal specializat în zona afectată.

Uganda s-a confruntat cu mai multe epidemii de Ebola de-a lungul anilor, cea mai recentă dintre ele fiind înregistrată în 2019, când a provocat cinci decese, reaminteşte AFP.

În anul 2000, alte 200 de persoane au murit în timpul unei epidemii declanşate în nordul ţării.

Maladia cauzată de virusul Ebola este adeseori mortală, însă vaccinuri şi tratamente există în prezent împotriva acestei febre hemoragice, o boală care este transmisă la oameni de animale infectate. Transmisia între oameni se face prin fluide corporale, iar principalele simptome sunt febră, vărsături, hemoragii şi diaree.

Citeşte şi: Taifunul Nanmadol face PRĂPĂD în Japonia (VIDEO)! Patru oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi – Black News

Republica Democrată Congo, ţară care se învecinează cu Uganda, s-a confruntat cu 14 epidemii de Ebola, cea mai recentă fiind declarată între aprilie şi iulie 2022.

Un nou caz de Ebola a fost semnalat în august 2022 în estul RD Congo, în provincia Nord Kivu, frontalieră cu Rwanda şi Uganda. Potrivit OMS, acel caz a fost însă „asociat cu o tulpină din a 10-a epidemie, cea din 2018, nu cu o nouă apariţie în ţară a virusului”.