DISTRIBUIȚI
AFP

Autorităţile din Uganda au anunţat capturarea unei cantităţi impresionante de fildeş şi de piei de pangolin şi arestarea a doi suspecţi vietnamezi, informează DPA,scrie agerpres.

„Doar într-un singur container am descoperit 700 de colţi de fildeş şi 200 de piei de pangolin”, a indicat purtătorul de cuvânt al Autorităţii Fiscale din Uganda, Vincent Sseruuma.


Citește și : Italia şi Grecia nu îl recunosc pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei

„În total avem circa 2.000 de colţi de fildeş care provin de la aproximativ 1.000 de elefanţi”, a adăugat el, precizând că marfa de contrabandă a fost capturată în această săptămână.

Sseruuma a adăugat că deşi nu poate preciza valoarea exactă a capturii, crede că aceasta se ridică la câteva milioane de dolari.

„Containerele proveneau din Sudanul de Sud. Le-am monitorizat pe parcursul acestei săptămâni până la destinaţie, în Kampala”, a adăugat oficialul.

Containerele au fost găsite într-un camion, ascunse de buşteni, a precizat Sseruuma, adăugând că alături de cei doi vietnamezi au mai fost arestaţi alţi complici.

„Uganda este un punct de tranzit pentru mărfuri precum fildeşul „, a subliniat responsabilul, explicând că acesta a venit, probabil, din Congo, prin Sudanul de Sud, cu destinaţia Uganda.

Citește și : Siria, condamnată la plata a 300 de milioane de dolari pentru moartea unei jurnaliste americane în 2012

Cea mai mare parte a fildeşului este destinată pieţei asiatice, iar solzii de pangolin sunt utilizaţi în medicina tradiţională din această parte a lumii.

Potrivit organizaţiei WWF, pangolinul este cel mai traficat animal la nivel mondial.