DISTRIBUIȚI
WFP Yemen

Comisia Europeană a anunţat luni că alocă un ajutor umanitar de 95 de milioane de euro în acest an pentru Yemen, înaintea unei reuniuni a donatorilor internaţionali pentru a sprijini această ţară răvăşită de război, relatează DPA, potrivit agerpres.

Ajutorul urmăreşte „să acopere cele mai urgente nevoi” ale yemeniţilor, printre care alimente, îngrijire sanitară, asistenţă financiară, apă şi salubrizare, educaţie şi alte servicii esenţiale.


Citeşte şi: Trump dă de înţeles că va candida din nou la alegerile prezidenţiale din SUA

„Noua finanţare a UE va fi hotărâtoare în menţinerea ajutorului esenţial pentru milioane de persoane, epuizate după un an dezastruos marcat de lupte, COVID-19 şi adâncirea colapsului economic”, a declarat comisarul european pentru managementul crizei, Janez Lenarcic.

El a făcut apel la părţile aflate în război să faciliteze accesul la organizaţiile umanitare pentru persoanele aflate în nevoie.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a doborât rachete israeliene deasupra Damascului

Anterior, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a estimat că anul acesta vor fi necesare fonduri de 3,85 miliarde de dolari pentru salvarea de la foamete a milioane de oameni în Yemen.