DISTRIBUIȚI

Uniunea Europeană şi-a asigurat o cantitate suplimentară de 170.920 de doze de vaccin împotriva variolei maimuţei, dezvoltat de compania de biotehnologie Bavarian Nordic, în contextul îngrijorărilor legate de răspândirea acestei boli, au anunţat miercuri reprezentanţi ai Comisiei Europene, informează Reuters, potrivit agerpres.

Noua comandă sporeşte de peste două ori cantitatea de doze de vaccin de care va dispune Uniunea Europeană, ridicând numărul dozelor achiziţionate în mod direct de către UE la aproape 335.000.


Citește și : Letonia intenţionează să reintroducă serviciul militar obligatoriu

Dozele suplimentare vor deveni disponibile pentru livrare înainte de sfârşitul acestui an, în timp ce dozele care au fost deja cumpărate sunt în prezent distribuite în statele membre, a precizat Comisia Europeană.

„Deşi s-a constatat că numărul cazurilor de variola maimuţei a scăzut la nivelul UE în ultimele săptămâni, ameninţarea nu a trecut, iar noi nu putem să lăsăm garda jos”, a declarat comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides.

Citește și: Belgia a identificat 726 de cazuri confirmate de variola maimuţei de la începutul epidemiei

De la începutul epidemiei de variola maimuţei, aproximativ 18.500 de cazuri au fost raportate de statele care sunt membre în UE şi de partenerii acesteia, Norvegia şi Islanda.