DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Uniunea Europeană a decis să reducă reuniunile fizice ale responsabililor şi experţilor, întâlnirile urmând să se desfăşoare în cea mai mare parte prin videoconferinţă, a comunicat luni un purtător de cuvânt al preşedinţiei germane în exerciţiu a Consiliului UE, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Potrivit acestuia, negocierile care au loc între Parlamentul European şi statele membre pe tema planului de relansare de 750 miliarde de euro ataşat bugetului european de peste 1.000 miliarde de euro vor continua să se desfăşoare cu prezenţă fizică, dată fiind ‘imposibilitatea’ de a se ajunge la un compromis prin negocieri la distanţă.


Citește și : Erdogan îi îndeamnă pe turci să nu mai cumpere produse franţuzeşti – VIDEO

‘În faţa avansării rapide a pandemiei, obiectivul comun trebuie să fie să se ajungă la un acord cât mai rapid posibil şi să se demonstreze capacitatea Europei de a acţiona’, a comentat purtătorul de cuvânt.

‘Al doilea val al pandemiei începe să afecteze dur Bruxellesul (…) Numai reuniunile esenţiale necesare pentru funcţionarea UE sau pentru coordonarea răspunsului la pandemie vor continua să se ţină fizic, şi numai dacă pot fi respectate cu stricteţe condiţiile de distanţare şi regulile sanitare’, a precizat el, după o reuniune cu ambasadorii europeni.

Citește și : Spitalele din Belgia nu mai fac faţă! Ar putea rămâne fără niciun loc la ATI!

Belgia este una din ţările europene cele mai afectate de pandemie, cu 321.031 de cazuri de infectare cu coronavirus – bilanţul triplându-se în ultimele cinci săptămâni – şi 10.810 decese.

Cel mai recent summit european, de pe 15-16 octombrie, a fost marcat de câteva plecări precipitate, mai ales ale preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi şefei guvernului finlandez Sanna Marin, ambele intrate anterior în contact cu persoane testate pozitiv.