DISTRIBUIȚI
Business24.ro

Uniunea Europeană a sugerat SUA suspendarea tarifele impuse asupra importurilor în valoare de miliarde de dolari timp de șase luni, a declarat sâmbătă șeful comercial al UE, Valdis Dombrovskis, pentru Der Spiegel, citat de Reuters, informează mediafax.

Acest lucru ar continua suspendarea de patru luni convenită luna trecută și ar transmite un semnal că Bruxellesul caută un compromis într-o dispută de 16 ani privind subvențiile pentru construcția de aeronave.


Citește și: UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

„Am propus suspendarea tuturor tarifelor reciproce timp de șase luni pentru a ajunge la o soluție negociată”, a declarat Dombrovskis.

În martie, cele două părți au convenit asupra unei suspendări de patru luni pentru importurile americane din UE de 7,5 miliarde dolari și toate importuri UE de produse din SUA în valoare de 4 miliarde dolari, în urma disputei de la Organizația Mondială a Comerțului cu privire la subvențiile pentru producătorii de avioane Airbus și Boeing.

Dombrovskis a mai spus că UE va monitoriza îndeaproape legile „Buy American” ale președintelui SUA Joe Biden care prevăd atribuirea exclusivă a contractelor publice din SUA către firme americane.

Citește și: Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac