DISTRIBUIȚI
US News & World Report

Uniunea Europeană vrea să se înarmeze cu noi puteri pentru a putea penaliza marile companii tehnologice, a scris duminică Financial Times, scrie news.ro .

Planul propus include forţarea giganţilor de tehnologie să îşi împartă sau chiar să vândă unele dintre operaţiunile europene dacă dominaţia lor pe piaţă este considerat că ameninţă interesele clienţilor şi rivalilor mai mici, a scris ziarul, citat de Reuters.


Citește și : Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat într-o tabără de corturi

Comisia Europeană va propune noi reguli, sub numele Digital Services Act, până la finalul anului, care vor creşte responsabilităţile reţelelor de socializare şi răspunderea pentru conţinutul încărcat pe platformele lor.

Comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, a declarat într-un interviu acordat Financial Times că măsurile propuse, care vor fi folosite doar în circumstanţe extreme, includ şi posibilitatea excluderii complete a marilor grupuri tehnologice din piaţa unică.

Bruxelles are în vedere şi un sistem de evaluare care va permite publicului şi acţionarilor să aprecieze comportamentul companiilor în arii precum respectarea obligaţiilor fiscale şi viteza cu care elimină conţinutul ilegal, a mai notat FT.

Citește și : Preşedintele Columbiei lansează un apel la acţiune contra lui Maduro pentru ‘crimele sale împotriva umanităţii’