DISTRIBUIȚI
Daily Express

Uniunea Europeană (UE) organizează marţi o conferinţă internaţională a donatorilor pentru a ajuta refugiaţii sirieni şi comunităţile care îi găzduiesc, informează dpa, potrivit agerpres.

„În pofida unui război care are loc la porţile noastre, UE nu uită de alte conflicte”, a declarat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell într-un comunicat, înainte de conferinţa care are loc la Bruxelles, referindu-se la războiul din Ucraina. „Milioane de oameni de pe teritoriul Siriei şi din regiune depind în fiecare zi de asistenţă umanitară”, a spus Borrell.


Citeşte şi: Şeful diplomaţiei franceze îl face PRAF pe Putin: ‘Se află într-o stare de negare!’ – Black News

Peste 13 milioane de oameni fie au fugit din Siria, fie s-au refugiat în alte localităţi de pe teritoriul ţării lor de la declanşarea conflictului, în 2011, potrivit Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Circa 5,6 milioane de sirieni au găsit refugiu în ţările vecine sau apropiate, potrivit datelor UNHCR, iar mulţi dintre ei trăiesc în sărăcie.

Actuala conferinţă este a zecea conferinţă anuală a donatorilor pentru sirieni din 2013 încoace. După conferinţe în Kuweit şi la Londra, Bruxellesul a găzduit evenimentele începând din 2017.

Citeşte şi: Al treilea suspect în asasinarea preşedintelui haitian a fost arestat în SUA – Black News

Conferinţa de anul trecut a reuşit să strângă 5,3 miliarde de euro, dintre care 3,7 miliarde au fost acordaţi de Comisia Europeană şi state membre ale UE.

De la începutul războiului, în 2011, UE şi statele sale membre au donat 27,4 miliarde de euro pentru asistenţă umanitară pentru Siria şi regiune, potrivit Comisiei Europene.