DISTRIBUIȚI

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri suplimentarea ajutorului umanitar acordat populaţiei afgane cu 100 de milioane de euro, cu ocazia discursului privind starea Uniunii Europene susţinut miercuri în plenul Parlamentului European la Strasbourg, relatează agerpres.

”Suntem alături de poporul afgan. Alături de femeile şi copiii afgani, de procurori, de jurnalişti şi de apărătorii drepturilor omului. Mă gândesc mai ales la judecătoarele care stau acum ascunse, temându-se de bărbaţii pe care i-au trimis la închisoare. /…/. Şi trebuie să îi sprijinim în continuare pe toţi afganii, atât pe cei rămaşi în ţară, cât şi pe cei din ţările învecinate. Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita riscul real al unei foamete majore şi al unui dezastru umanitar. /…/ Vom suplimenta ajutorul umanitar acordat populaţiei afgane cu 100 de milioane de euro”, a spus von der Leyen.


Citeşte şi: Tot mai mulţi canadieni votează anticipat – Black News

Această iniţiativă va face parte dintr-un nou pachet, mai amplu, de sprijin pentru poporul afgan, ce va fi prezentat în următoarele săptămâni.

Evenimentele din Afganistan au fost un moment extrem de dureros pentru toate familiile celor şi-au pierdut viaţa acolo, a spus în acest context şefa Comisiei Europene, adăugând că ”trebuie să reflectăm asupra circumstanţelor care au făcut ca această misiune să se încheie atât de brusc pentru a ne asigura că devotamentul lor nu va fi fost în zadar”. ”Sunt întrebări profund îngrijorătoare, la care aliaţii vor trebui să răspundă în cadrul NATO”.

Citeşte şi: Prelaţii din Georgia, SPIONAŢI de serviciile de informaţii ale acestei ţări – Black News

”De aceea colaborăm cu Secretarul General Jens Stoltenberg la elaborarea unei noi declaraţii comune UE-NATO, care urmează să fie prezentată înainte de sfârşitul anului”, a anunţat Ursula von der Leyen.