DISTRIBUIȚI

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit sancţiunile contra serviciilor de informaţii iraniene pentru planificarea comiterii unor asasinate în Europa, a anunţat marţi ministrul de externe danez Anders Samuelsen, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

”Uniunea Europeană a căzut de acord asupra intrării în vigoare a sancţiunilor contra unui serviciu de informaţii iranian pentru planurile sale de asasinate pe teritoriu european. Este un semnal puternic din partea UE că noi nu vom accepta un asemenea comportament în Europa”, a scris Samuelsen pe Twitter.


Citeşte şi: Un lider AfD a fost bătut cu bestialitate! Acum se zbate între viaţă şi moarte

La începutul lunii noiembrie, Iranul s-a oferit să ajute Danemarca în anchetarea a ceea ce Teheranul a numit acuzaţia ‘nefondată’ că serviciile de informaţii iraniene au intenţionat să comită un atac pe teritoriul danez. Şeful Serviciului danez de securitate (PET), Finn Borch Andersen, a declarat că un cetăţean norvegian născut în Iran se află în arest preventiv în legătură cu acest caz. Suspectul a negat orice implicare.

Citeşte şi: Un chinez a atacat o şcoală din Beijing: Cel puţin 20 de elevi sunt răniţi!

Conform serviciilor de informaţii daneze, cel puţin un individ având legături cu serviciile de informaţii iraniene, arestat la 21 octombrie 2018, plănuia un atentat împotriva a trei presupuşi membri ai Mişcării arabe pentru eliberarea Ahvaz, rezidenţi în Danemarca, ce fac ei înşişi obiectul unei anchete de poliţie în urma atentatului din septembrie de la Ahvaz, în apropierea frontierei cu Irak.