DISTRIBUIȚI
Fair Observer

Uniunea Europeană a impus luni sancţiuni împotriva a 19 oficiali venezueleni acuzaţi de abuzuri împotriva drepturilor omului, de subminarea democraţiei şi a statului de drept, transmite dpa, potrivit agerpres.

Printre cei sancţionaţi se numără mai mulţi judecători ai camerei constituţionale a Curţii Supreme şi membri ai consiliului electoral naţional.


Citește și : 60 de migranţi au fost salvaţi din Canalul Mânecii

Alţi 36 de oficiali din Venezuela se aflau deja pe lista de sancţiuni a UE, având interdicţie de intrare pe teritoriul Uniunii şi activele din Europa blocate.

Uniunea Europeană a interzis de asemenea exportul în Venezuela al armelor şi echipamentelor care pot fi utilizate împotriva societăţii civile.

La Caracas continuă lupta pentru putere între guvernul preşedintelui Nicolas Maduro şi opoziţia condusă de Juan Guaido. Maduro este susţinut de China, Rusia, Cuba, Bolivia şi Nicaragua, în timp ce multe ţări latinoamericane şi europene, precum şi Statele Unite, sunt de partea lui Guaido.

Citește și : Asasinarea ambasadorului italian trimite o undă de șoc în Europa

Criza politică este însoţită şi de penurii severe, deşi Venezuela este bogată în resurse petroliere. Situaţia din ţară este dezastruoasă din punct de vedere umanitar.

Sancţiunile împotriva regimului Maduro au început în 2017. În iunie anul trecut, după ce Consiliul UE a adăugat alţi 11 oficiali venezueleni pe lista neagră, preşedintele a reacţionat expulzându-l pe ambasadorul Uniunii la Caracas – o decizie asupra căreia a revenit după câteva zile, la presiunile UE.