DISTRIBUIȚI
112.International

Uniunea Europeană vede în rezultatul scrutinului parlamentar desfăşurat duminică în Ucraina un mandat puternic pentru reformă, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

„Este acum responsabilitatea noilor autorităţi să îndeplinească aşteptările cetăţenilor Ucrainei” a declarat, luni seara, o purtătoare de cuvânt a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Federica Mogherini.


Citeşte şi: Anunţul lui Mike Pompeo: ‘Rămâneţi la voi acasă!’

„Uniunea Europeană este alături de o Ucraină democratică, stabilă şi prosperă. Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să avansăm asocierea noastră politică şi integrarea economică şi să oferim rezultate în procesul de reformă aflat în centrul Acordului nostru de Asociere „, se afirmă în declaraţie.

„Aceste reforme includ promovarea statului de drept, combaterea corupţiei, stabilitate energetică şi macroeconomică în beneficiul cetăţenilor Ucrainei”.

Citeşte şi: ‘Slujitorul poporului’ câştigă alegerile parlamentare din Ucraina

Deşi a menţionat evaluarea OSCE, conform căreia drepturile şi libertăţile fundamentale au fost respectate, în ansamblu, cu ocazia desfăşurării scrutinului electoral, purtătoarea de cuvânt a subliniat că „Misiunea a raportat, totuşi, cumpărarea de voturi şi interconectarea intereselor politice şi de afaceri care dictează mediatizarea în presă a alegerilor, precum şi alte practici frauduloase”.