DISTRIBUIȚI
European Parliament - Europa EU

Şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a cerut, miercuri, oprirea imediată a violenţelor în Israel şi în teritoriile palestiniene ocupate, în care au murit peste 50 de oameni începând de luni, transmite Reuters, scrie news.ro

”Trebuie făcut totul pentru prevenirea unui conflict mai larg, care va afecta, mai mult ca orice, populaţiile civile de ambele părţi”, a afirmat Birell într-un comunicat care condamnă acţiunile ambelor părţi.


Citește și : Preşedintele Israelului denunţă un ‘pogrom de neiertat’

Cel puţin 53 de persoane au fost ucise în Gaza guvernată de Hamas şi şase persoane în Israel. de când violenţele s-au amplificat, potrivit oficialilor, militanţii palestinieni trăgând cu rachete în Israel şi Israelul lansând atacuri aeriene asupra enclavei.

Acesta este cel mai grav conflict produs între Israel şi grupul militant islamist Hamas, de la un război produs în 2014 în Gaza, amplificând îngrijorarea că situaţia ar putea scăpa de sub control.

„Lansarea fără discriminare a rachetelor de către Hamas şi alte grupuri către civilii israelieni este inacceptabilă”, a spus Borrell.

”În timp ce recunoaştem nevoia legitimă a Israelului de a-şi proteja populaţia civilă, acest răspuns trebuie să fie proporţional şi cu o reţinere maximă în utilizarea forţei”, a mai spus diplomatul european.

Citește și : Adunarea Naţională a Franţei dă undă verde ‘paşaportului sanitar COVID-19’