DISTRIBUIȚI

O delegaţie a Uniunii Europene a cerut marţi Coreei de Sud să accepte certificatele de vaccinare ale cetăţenilor străini vaccinaţi complet în alte ţări, transmite dpa, potrivit agerpres.

„Aceştia ar trebui să aibă acelaşi acces la utilităţile publice ca şi cetăţenii coreeni complet vaccinaţi în străinătate”, a scris delegaţia UE într-un mesaj în reţeaua Twitter.


Citeşte şi: Trump: ‘Biden a pus în pericol relaţiile cu Regatul Unit prin înlăturarea bustului lui Churchill din Biroul Oval’ – Black News

Ambasadele Regatului Unit, Statelor Unite, Noii Zeelande şi ale altor ţări au făcut apeluri similare.

Autorităţile de la Seul recunosc vaccinarea coreenilor în străinătate, dar nu acceptă aceleaşi certificate pentru cetăţenii străini. Aceştia nu pot de obicei intra în restaurante, cafenele, cinematografe sau alte locuri unde se cere dovada de vaccinare. Nu este clar numărul celor afectaţi.

Citeşte şi: Israelul întăreşte controlul asupra exportului de produse informatice – Black News

Coreea de Sud aplică începând de luni restricţii mai severe în cadrul eforturilor de a combate răspândirea variantei Omicron a coronavirusului. În capitală şi în zona adiacentă, numărul maxim de participanţi la întruniri private este limitat la şase.

Până acum, ţara a trecut relativ bine prin pandemie, prin comparaţie cu situaţia internaţională, apreciază dpa. Luni s-au înregistrat oficial 4954 de infecţii noi, ceea ce a ridicat totalul de la începutul epidemiei la 482.310, consemnează agenţia citată.