DISTRIBUIȚI
TheWorldNews.net

Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, a cerut vineri autorităţilor ucrainene să-i identifice şi să-i pedepsească pe cei responsabili de moartea unei militante anticorupţie care a fost atacată cu acid, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Johannes Hahn s-a deplasat la Kiev după decesul Katerinei Gandziuk survenit săptămâna trecută. Moartea ei a provocat şoc şi a reaprins criticile militanţilor societăţii civile care reproşează autorităţilor că nu au finalizat ancheta. Poliţia a arestat două persoane în acest caz.


Citește și : Incendiul declanşat în nordul Californiei se extinde şi determină evacuarea a zeci de mii de locuințe

Comunitatea internaţională a fost ”profund şocată” de această tragedie, a spus Johannes Hahn. „Este ceva ce nu putem accepta”, a declarat comisarul european în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că guvernul ucrainean ar trebui să-i găsească pe cei care au comandat această crimă.

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, şi-a depus marţi demisia după moartea militantei anticorupţie Katerina Gandziuk.

Militantă şi consilieră a primarului din Herson (sud), Katerina Gandziuk, 33 de ani, a denunţat corupţia în cadrul filialei regionale a Ministerului de Interne ucrainean şi a fost atacată la sfârşitul lunii iulie, când un necunoscut a aruncat asupra ei aproape un litru de acid sulfuric.

Ea a fost spitalizată în stare „gravă”, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului. Potrivit vesti.ukr, Katerina Gandziuk a decedat în urma unui cheag de sânge, după o serie de intervenţii chirurgicale la care a fost supusă în urma atacului.

Citește și : Un tribunal din Moscova a prelungit cu 3 luni arestul Carinei Ţurcan