DISTRIBUIȚI
Reuters

Federica Mogherini, reprezentanta diplomaţiei europene, a cerut, sâmbătă, o anchetă independentă cu privire la folosirea muniţiei adevărate de către armata israeliană în Gaza, în timpul înfruntărilor soldate cu 16 morţi şi sute de răniţi, relatează AFP, conform news.ro .

“Folosirea muniţiei adevărate trebuie să facă obiectul unei anchete independente şi transparente”, a spus Mogherini, precizând că Uniunea Europeană deplânge pierderile de vieţi şi transmite condoleanţe familiilor celor ucişi. “Libertatea de exprimare şi libertatea de a manifesta sunt drepturi fundamentale care trebuie respectate”, a precizat Mogherini.


Citește și : Franța : 20 de cetăţeni străini radicalizaţi au fost expulzaţi în 2017 (Gérard Collomb)

Cel puţin 16 palestinieni au fost ucişi vineri şi mai multe sute au fost răniţi de forţele de securitate israeline care se confruntă cu una dintre cele mai mari demonstraţii palestiniene care a avut loc în ultimii ani de-a lungul graniţei Israel – Gaza, au transmis medicii din Gaza.

Zeci de mii de palestinieni, care cer ca refugiaţii să aibă dreptul de a se întoarce în ceea ce acum este Israel, s-au adunat de-a lungul gardului de la frontiera de 65 de kilometri, unde au fost ridicate corturi pentru cele şase săptămâni de protest, cât au fost anunţate. Armata israeliană a estimat că este vorba despre 30.000 de persoane.

Citește și : Arabia Saudită a interceptat o rachetă lansată de luptătorii Houthi deasupra oraşului Najran