DISTRIBUIȚI
AFP

Uniunea Europeană are nevoie de lideri ce respectă voinţa statelor membre şi înţeleg îngrijorările cetăţenilor lor, a apreciat marţi Szabolcs Takacs, secretar de stat pentru afaceri europene la cabinetul premierului ungar, transmite MTI, potrivit agerpres.

Potrivit oficialului ungar, miza alegerilor europarlamentare din 23-26 mai este dacă ”monopolul elitei pro-migraţie asupra puterii” poate fi spart.


Citește și : Egipt: 16 presupuşi jihadişti, uciși în timpul operaţiunilor poliţiei în Sinai

După o întrevedere cu oficiali UE la Bruxelles, Szabolcs Takacs a spus că Ungaria este în favoarea eliminării ”politicilor Bruxellesului care sunt prea îndepărtate de voinţa cetăţenilor europeni”.

În opinia sa, fiecărui stat membru al UE trebuie să i se permită să decidă pentru sine dacă doreşte s-şi bazeze viitorul pe imigraţie sau pe o politică familială de succes.

În legătură cu viitorul buget multianual al UE, Takacs s-a pronunţat pentru menţinerea proporţiei fondurilor de coeziune şi a fondurilor agricole şi a subliniat că UE ar trebui să furnizeze o finanţare suficientă pentru a stopa migraţia către blocul comunitar.

Citește și : Ucraina: Președintele Zelenski convoacă alegeri legislative anticipate pe 21 iulie