DISTRIBUIȚI
BBC.com

Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat marți că Uniunea Europeană ar trebui să fie deschisă la soluții „creative și flexibile” privind frontiera dintre Irlanda și Irlanda de Nord, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Uniunea Europeană este pesimistă în ceea ce privește evitarea unui Brexit fără Acord, având în vedere dorința Marii Britanii de a înlătura mecanismul backstop de la frontiera irlandeză.


Citește și : Jens Stoltenberg le face promisiuni americanilor pe frontul din Afganistan

Stephen Barclay a transmis că poziția actuală a Uniunii Europene este „o abordare absolutistă” și că ar trebui să fie mai receptivă la propunerile Marii Britanii.

Barclay a respins declarația negociatorului-șef UE pentru Brexit, Michel Barnier, conform căruia mecanismul backstop nu este negociabil și a pus la îndoială unitatea celor 27 de state membre UE în această problemă.

„Acest lucru se opune poziției pe care o au mai multe țări UE. Alte țări sunt deschise la soluții flexibile și creative și sunt interesate să vadă detaliile din partea Marii Britanii”, a declarat Barclay.

Ministrul britanic pentr Brexit a susținut poziția prim-ministrului Boris Johnson și a reiterat faptul că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie cu sau fără un acord.

Stephen Barclay nu a oferit detalii privind conținutul soluțiilor flexibile și creative înaintate de Marea Britanie.

Citește și : Dominic Raab: ‘PĂCĂLELILE din Parlament împiedică Brexit’