DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Uniunea Europeană analizează posibilitatea intensificării măsurilor de control la frontiere pentru limitarea transmiterii coronavirusului din China, afirmă ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, citat de site-ul TagesSpiegel.de, scrie mediafax.

După o reuniune desfăşurată joi după-amiază la Bruxelles, Jens Spahn a declarat că ar putea fi dispuse măsuri speciale de verificare a persoanelor care au tranzitat zone afectate de epidemia COVID-19 izbucnită în oraşul chinez Wuhan.


Citește și : Iranul ameninţă că va ataca SUA şi Israelul dacă aceste ţări fac ‘cea mai mică eroare’

De asemenea, Comisia Europeană intenţionează să dispună măsuri de verificare atentă a produselor care provin din China şi ar putea facilita achiziţia în comun de către ţările Uniunii Europene a medicamentelor şi echipamentelor medicale, pentru a limita eventualele întârzieri în livrarea acestora.

„Cele mai multe echipamente medicale provin din China şi sunt deja probleme cu stocurile”, a declarat Agnès Buzyn, ministrul francez al Sănătăţii.

„Industria farmaceutică este dependentă foarte mult de importurile de substanţe active din China”, a admis Krista Kiuru, ministrul finlandez al Sănătăţii.

Citește și : Ursula Von der Leyen recunoaşte că s-au făcut greşeli în timpul mandatului ei de ministru al apărării