DISTRIBUIȚI
Reuters

Liderii Uniunii Europene au dat undă verde vineri pentru sancţionarea Belarusului, după ce au ajuns la un acord privind un mesaj de fermitate însoţit de ameninţarea cu sancţiuni adresat Turciei, la finalul unor intense negocieri, potrivit unor surse diplomatice, scrie AFP, potrivit agerpres.

Şefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, reuniţi în summit la Bruxelles, au ajuns la un acord, după lungi ore de negocieri pentru a convinge Atena şi Nicosia, potrivit surselor.


Citește și : FBI strânge cooperarea cu agenţiile de spionaj pentru combaterea hackerilor

Sancţiunile au în vedere circa 40 de oficiali belaruşi, acuzaţi de represiune contra opoziţiei sau de falsificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale.

Măsurile erau pregătite de mai multe săptămâni, dar trebuiau aprobate în unanimitate de statele membre. Or, Ciprul a refuzat să îşi dea acordul, dacă UE nu adresează mai întâi un mesaj în forţă Turciei pentru ca aceasta să înceteze operaţiunile ilegale de foraj în apele sale.

Citește și : Rusia ajunge la aproape 9.000 de infectări zilnic

Conflictul din Mediterana de Est, unde Turcia, Grecia şi Ciprul îşi dispută zăcăminte de hidrocarburi, s-a aflat joi în centrul discuţiilor la summitul european.