DISTRIBUIȚI
Fair Observer

Miniştrii de externe din UE au adăugat opt importanţi oameni de afaceri şi două companii pe lista de sancţiuni a blocului comunitar împotriva Siriei, conform unui comunicat publicat luni, relatează AFP, potrivit agerpres.

Activităţile persoanelor vizate sunt „în beneficiul direct” al regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, subliniază comunicatul, precizând că cele două firme au legături cu respectivii oameni de afaceri.


Citește și : Belgia suspendă procedura de extrădare în Spania a lui Puigdemont

Prin această decizie, sancţiunile UE afectează acum 277 de persoane şi 71 de companii, vizate de o interdicţie de călătorie în UE şi de o îngheţare a activelor, conform aceleiaşi surse.

Sancţiunile europene împotriva Siriei cuprind, între altele, un embargo asupra petrolului, restricţii asupra anumitor investiţii, îngheţarea activelor băncii centrale siriene în Europa şi restricţii la exporturile de echipament şi de tehnologie care pot fi folosite în scopuri de „represiune internă”, reaminteşte comunicatul.

Primele sancţiuni împotriva Siriei datează din 2011, când a izbucnit conflictul din această ţară.

Reexaminate în fiecare an, ele vor trebui reînnoite la 1 iunie.

Citește și : UE prelungeşte sancţiunile împotriva Belarusului

În concluzie, UE îşi reafirmă angajamentul în favoarea unei „soluţii politice durabile şi credibile aşa cum este definită” în special în Rezoluţia 2254 a Consiliului de Securitate al ONU.

Războiul din Siria a făcut peste 380.000 de morţi, iar mii de persoane sunt date dispărute.