DISTRIBUIȚI
usforacle.com

Comisia Europeană a început o a doua investigaţie asupra companiei americane Amazon. Gigantul de comerţ online ar fi distorsionat concurenţa pe pieţe. Comisia spune că Amazon acordă un tratament preferenţial ofertelor proprii, potrivit mediafax.

Gigantul american de comerţ online, Amazon, este acuzat de Comisia Europeană, pentru că ar fi distorsionat concurenţa pe pieţele de retail online. Gigantul american va fi supus unei investigaţii în legătură cu practicile sale de business.


Citește și : O ‘eroare tehnică’ l-a lăsat pe Trump pe fundalul tweet-ului de felicitare al lui Boris Johnson către Biden

Comisia spune că există suspiciuni în piaţă cum că Amazon îşi tratează preferenţial propriile oferte.

Boom-ul vânzărilor online generat de pandemie a amplificat rolul jucat de Amazon în economie, la nivel global.

Comisia este nemulţumită de faptul că, în mod sistematic, „Amazon a utilizat datele comercianţilor independenţi care folosesc platforma sa în beneficiul propriilor sale afaceri de retail, care concurează în mod direct cu cele ale altor comercianţi”, a arătat Comisia Europeană.

Acţiunile Amazon au crescut cu 40% în 2020, la 88,9 miliarde de dolari.

Citește și : Bolsonaro consideră ‘o victorie’ personală suspendarea studiilor clinice ale unui vaccin chinez anti-COVID19

Acţiunile celui mai mare retailer online al planetei au crescut cu peste 60% anul acesta.

Compania a angajat în ultimele luni 175.000 de oameni.

Fondatorul Amazon şi-a adăugat în conturi 74 de miliarde de dolari doar în prima jumătate a anului.