DISTRIBUIȚI
A medical official with protective gear walks inside a plane while taking the body temperature of passengers, who arrived on a flight from New York City, as a preventive measure against the coronavirus (COVID-19) at the Boryspil International Airport outside Kiev, Ukraine March 10, 2020. REUTERS/Gleb Garanich

Cetăţeni ucraineni care se întorceau din Thailanda au fost văzuţi fugind dintr-un terminal al aeroportului din Kiev duminică într-o aparentă încercare de a evita cele două săptămâni de carantină obligatorie, informează DPA, potrivit agerpres.

Cetăţenilor ucraineni li se ceruse să acopere costurile aferente carantinei de 14 nopţi la un hotel, după au fost aduşi acasă cu un zbor charter din Thailanda, a informat presa locală.


Citeşte şi: Donald Trump PRELUNGEŞTE măsurile de distanţare socială

Aceşti ultimi cetăţeni repatriaţi, a căror locaţie este în prezent necunoscută, sunt printre zecile de mii ucraineni care s-au întors acasă în ultimele două săptămâni din zone cu risc ridicat, precum Italia şi Spania.

Într-o înregistrare postată pe social media se poate vedea cum pasageri purtând măşti şi transportând valize forţează uşile terminalului pentru a trece de funcţionarii în echipament de protecţie.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat izolarea forţată a tuturor celor care se întorc acasă în efortul de a stopa răspândirea noului coronavirus.

Kievul şi-a închis deja graniţele pentru cetăţenii străini de aproape două săptămâni şi a suspendat legăturile aeriene şi feroviare regulate.

Citeşte şi: Harry şi Meghan sunt pe cont propriu în California. SUA nu le vor plăti protecţia!

În urma criticilor privind lipsa măsurilor de carantină pentru cetăţenii care se întorceau din străinătate, guvernul a ordonat ca toţi cei care se întorc acasă să fie plasaţi în carantină timp de două săptămâni.

Potrivit datelor oficiale, 475 de ucraineni s-au infectat până acum cu noul coronavirus şi 10 au murit din cauza COVID-19, boala provocată de acesta.