DISTRIBUIȚI

Tentativa rușilor de a pătrunde la nord de Sloviansk a fost zădărnicită, iar în sudul Donețkului se dau noi bătălii, anunță ucrainenii, potrivit CNN, informează mediafax.

Forțele rusești au încercat să avanseze din nou de la nord de Sloviansk, dar ofensiva lor nu a avut succes și s-au retras, a anunțat armata ucraineană. Bătălia a avut loc în apropiere de Mazanivka, la granița dintre regiunile Donețk și Harkov, o zonă în care au avut loc primele tentative ale rușilor de a pătrunde în zonă, în urmă cu mai bine de 40 de zile, potrivit Statului Major General.


Citește și : Recesiunea globală SCADE preţul petrolului

Un alt asalt rusesc în est a eșuat în ciuda sprijinului oferit de avioanele de luptă, a adăugat acesta.

„În apropiere de Ivano-Dariivka, cu sprijinul aviației, inamicul a desfășurat acțiuni de asalt nereușite. Acesta a suferit pierderi și s-a retras”, au mai spus ucrainenii.

Luptele se desfășoară în acel district de mai bine de o lună. Ucrainenii spun că obiectivele rușilor rămân aceleași, aceștia fiind „concentrați pe desfășurarea unor acțiuni active de ofensivă și asalt în direcțiile Kramatorsk, Bakhmut și Avdiivka”, a precizat Statul Major General. Bakhmut și Avdiivka se află la câțiva kilometri de linia frontului de câteva luni, dar rămân în mâinile ucrainenilor.

Citește și : Armata rusă NU are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

Ucrainenii spun că încercările rușilor de a avansa în zona Bakhmut au fost respinse. Între timp, rușii par să încerce să străpungă liniile ucrainene în sudul Donețk, între Pavlivka și Novomykhailivka, unde „ostilitățile continuă”, potrivit Statului Major General.

Mai la nord, în regiunea Harkov, aproape 20 de așezări au fost ținta unor atacuri, inclusiv câteva în apropierea graniței cu Rusia.