DISTRIBUIȚI
Perild

Ministrul ucrainean al dezvoltării economice, Iulia Sviridenko, a anunţat miercuri că Polonia va trimite Ucrainei 25.000 de tone de carburant, probabil săptămâna viitoare, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres

”Ajutorul Poloniei va contribui la stabilizarea semnificativă a situaţiei pe piaţa carburanţilor”, a declarat Iulia Sviridenko după o discuţie la Kiev cu omoloaga sa poloneză Anna Moskva.


Citește și : 959 de militari ucraineni de la Azovstal s-au predat de luni (Moscova)

Iulia Sviridenko a amintit că înaintea invaziei ruse rafinăria de la Kremenciuk, din centrul Ucrainei, acoperea cu producţia sa mare parte din cererea internă de carburant a ţării, dar infrastructura rafinăriei a fost distrusă de atacurile ruseşti.

Prin urmare, guvernul de la Kiev încearcă să efectueze importuri în regim de urgenţă pentru a atenua criza de combustibili, dar se loveşte de dificultăţi logistice întrucât multe şosele şi căi ferate sunt avariate, iar porturile ucrainene sunt blocate.

La începutul acestei luni forţele ruse au atacat şi a doua cea mai mare rafinărie a Ucrainei, situată în regiunea estică Lugansk.

Citește și : Marine Le Pen: O extindere a NATO sau UE ‘nu are vocaţia’ să favorizeze pacea

Criza de combustibil a creat cozi la benzinării, iar majoritatea benzinăriilor au limitat cantitatea de combustibil la zece litri pentru fiecare client.

Ucraina are nevoie şi de mari cantităţi de combustibil pentru armată în războiul cu Rusia.