DISTRIBUIȚI
Moldpres

Ucraina va avea nevoie de o finanţare suplimentară de 17 miliarde de dolari anul acesta, în special pentru efectuarea de reparaţii în infrastructura sa energetică avariată de seria de atacuri ruseşti cu rachete şi drone care s-au succedat în ultimele patru luni, ultimul raid de acest fel având loc joi, a declarat vineri premierul ucrainean Denis Şmîgal, potrivit Reuters, potrivit agerpres

El a afirmat în şedinţa de guvern că cinci substaţii de înaltă tensiune au fost lovite în atacul efectuat joi de Rusia. Armata ucraineană a susţinut că a doborât 47 din 55 de rachete lansate de Rusia asupra Ucrainei joi dimineaţă. Alte 15 rachete au fost lansate mai târziu în cursul zilei.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

„Anul acesta trebuie să finanţăm un deficit financiar uriaş de circa 38 de miliarde de dolari. Alte 17 miliarde de dolari vor fi necesare anul acesta pentru refacerea sistemului energetic, deminare, reconstrucţia de locuinţe, a infrastructurii critice şi sociale”, a detaliat premierul Denis Şmîgal.

El a anunţat de asemenea că guvernul de la Kiev a avut săptămâna aceasta o întâlnire cu partenerii occidentali pentru coordonarea în mod transparent şi eficient a ajutorului financiar oferit de aceştia Ucrainei.

Operatorul reţelei ucrainene de electricitate, Ukrenergo, a anunţat vineri că după atacul rusesc de joi a fost nevoit să recurgă la oprirea furnizării electricităţii în zece regiuni, practic pe întregul teritoriu al Ucrainei aflat sub controlul autorităţilor de la Kiev.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump