DISTRIBUIȚI
Ukrainian Foreign Minister Dmytro Kuleba speaks during a joint press conference with his German counterpart in Kiev on August 24, 2020. (Photo by VALENTYN OGIRENKO / POOL / AFP)

Autorităţile ucrainene au salutat vineri continuarea dialogului între Washington şi Moscova, mulţumind SUA pentru sprijinul lor în contextul în care tensiunile sunt tot mai mari, Rusia fiind acuzată că pregăteşte un atac asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit agerpres.

„Este bine de ştiut că rămâne activă calea diplomatică a contactelor cu Rusia”, a scris pe Twitter ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, mulţumind Washingtonului pentru „cooperarea sa strânsă”.


Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

După întâlnirea lor de vineri de la Geneva, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, au anunţat, în conferinţe de presă separate, că, după ce Rusia va primi din partea SUA săptămâna viitoare răspunsuri la solicitările ei cu privire la arhitectura de securitate europeană, vor organiza o nouă întâlnire la acelaşi nivel, fără a exclude şi o posibilă întrevedere ulterioară între preşedinţii Joe Biden şi Vladimir Putin.