DISTRIBUIȚI
strana.ua

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, devenit opozant al actualului regim de la Kiev, a fost eliberat marţi la scurt timp după reţinerea sa de către poliţia ucraineană, câteva sute de susţinători ai săi blocând furgoneta care îl transporta, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Saakaşvili a coborât din vehicul şi apoi s-a îndreptat către parlament însoţit de simpatizanţii săi.


Citeşte şi: A murit Regele Mihai

Din cauza mulţimii compacte de oameni care a înconjurat furgoneta poliţiei, nu a fost posibil să se afle dacă eliberarea fostului şef al statului georgian a fost rezultatul unei acţiuni în forţă a susţinătorilor lui sau dacă poliţia a cedat în faţa acestora.

”Le solicit tuturor să meargă în faţa parlamentului ucrainean pentru a cere demisia preşedintelui” Petro Poroşenko, a spus Mihail Saakaşvili.

Fostul preşedinte al Georgiei, opozant declarat al lui Poroşenko după ce acesta i-a retras cetăţenia ucraineană, fusese reţinut marţi dimineaţă pentru mai multe ore în urma unei percheziţii la domiciliul său din Kiev, în cadrul unei anchete penale despre care Saakaşvili susţine că este o înscenare făcută la ordinul preşedintelui ucrainean.

Citeşte şi: Mihail Saakaşvili, ARESTAT la Kiev, după ce a vrut să se arunce de pe acoperiş. Un comando SBU i-a percheziţionat apartamentul – VIDEO

Mihail Saakaşvili este bănuit că a vrut să ‘preia puterea prin forţă’ în timpul manifestaţiilor contra corupţiei, a indicat procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, care l-a acuzat pe Saakaşvili că este finanţat de fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în 2014 în urma manifestaţiilor proeuropene de la Kiev.