DISTRIBUIȚI
Jens Stoltenberg

Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia continuă să aibă „disensiuni fundamentale” pe tema conflictului militar din estul Ucrainei, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

NATO şi Rusia „continuă să aibă disensiuni fundamentale” în privinţa conflictului din estul Ucrainei. „Dialogul dintre noi nu este uşor, dar tocmai de aceea este atât de important”, a declarat Jens Stoltenberg, citat de postul Radio Free Europe / Radio Liberty, potrivit mediafax.


Secretarul general NATO a descris discuţiile de la reuniunea desfăşurată joi la Bruxelles ca fiind „sincere şi deschise” pe teme precum crizele din Ucraina şi Afganistan, a lipsei de transparenţă şi modalităţilor de reducere a riscurilor.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.