DISTRIBUIȚI
The Conflict Archives - WordPress.com

Patru militari ucraineni au fost ucişi, iar alţi trei au fost răniţi în estul separatist prorus al ţării în ultima zi, a anunţat joi Ministerul ucrainean al Apărării, relatează AFP, scrie News.ro .

Doi dintre militari au fost ucişi într-un bombardament, iar alţi doi au fost răniţi mortal de deflagraţia unui dispozitiv exploziv, a precizat ministerul într-un comunicat.


Citește și : Theresa May: Negocierile cu UE pe tema Brexit vor continua până în noiembrie

Armata ucraineană i-a acuzat pe separatişti că au tras în 28 de rânduri asupra poziţiilor sale miercuri şi joi, în pofida unui armistiţiu.

La rândul lor, rebelii au acuzat armata ucraineană că a încălcat acest armistiţiu în 22 de rânduri, potrivit agenţiei separatiste de presă.

Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), desfăşurată în zona de conflict, a anunţat într-un raport că una dintre patrulele sale a fost vizată miercuri de gloanţe de origine necunoscută, pe un teritoriu aflat sub controlul Kievului.

Misiunea a observat o intensificare a încălcărilor armistiţiului – 520 de explozii de la 240 cu o zi înainte – în regiunea Doneţk, marţi, potrivit unui raport prezentat miercuri seara.

În regiunea vecină, Lugansk, s-au înregistrat mai puţine încălcări, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și : Ingerinţele Rusiei au transformat Ucraina într-o naţiune prooccidentală (diplomat american)

Conflictul între separatişti proruşi şi armata ucraineană s-a soldat cu peste 10.000 de morţi de la începutul războiului, în 2014. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că susţine militar şi financiar rebelii, ceea ce Moscova dezminte, în pofida a numeroase probe.

Acordurile de pace de la Minsk, încheiate în 2015, şi urmate de o serie de armistiţii, au permis o reducere considerabilă a confruntărilor armate, însă izbucniri de violenţă continuă să aibă loc periodic de-a lungul liniei frontului.