DISTRIBUIȚI

Ucraina a luat decizia de a oferi doze de supra-rapel („booster”) ale unor vaccinuri anti-COVID-19 pentru toţi rezidenţii săi adulţi, în contextul în care varianta Omicron a noului coronavirus se răspândeşte tot mai mult în ţară şi va determina cel mai probabil o creştere bruscă a numărului de infectări în luna februarie, a anunţat joi ministrul ucrainean al Sănătăţii, Viktor Liaşko, citat de Reuters, potrivit agerpres

După mai multe perioade marcate de măsuri epidemiologice stricte, numărul mediu zilnic al cazurilor de COVID-19 din Ucraina a scăzut la circa 4.000 la începutul lunii ianuarie de la aproximativ 10.000 în prima parte a lunii decembrie.


Citește și : Omicronul dă peste cap planurile de vaccinare obligatorie în Austria

„Sistemul medical se pregăteşte pentru o nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în Ucraina”, a declarat ministrul Viktor Liaşko într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Îi îndemn pe toţi ucrainenii să facă alegerea conştientă de a se vaccina împotriva bolii provocate de noul coronavirus şi să ne ajute să învingem pandemia”, a mai scris ministrul Liaşko, adăugând că toţi cetăţenii vaccinaţi cu schemă completă şi cu vârste de peste 18 ani din ţară vor fi eligibili pentru a se vaccina cu doza „booster” – fie cu serul Pfizer-BioNTech, fie cu serul Moderna.

Autorităţile din Ucraina au detectat primul caz de infectare cu Omicron în decembrie şi au precizat că persoana infectată s-a întors recent din Emiratele Arabe Unite.

Citește și : Poliţia din Kazahstan a arestat 2.000 de protestatari (VIDEO)! ‘Omuleţii verzi’ trimişi de Rusia fac ORDINE pe străzi

 

În Ucraina, o ţară cu 41 de milioane de locuitori, doar 13,9 milioane de rezidenţi s-au vaccinat cu schemă completă împotriva noului coronavirus. Autorităţile de la Kiev au înregistrat 97.000 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.