DISTRIBUIȚI
Unian

Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.453 de cazuri de COVID-19, un nou record zilnic, care a urcat bilanţul contagierilor de la izbucnirea pandemiei la în total 78.261, au informat vineri autorităţile locale citate de EFE, potrivit agerpres.

Potrivit Consiliul Naţional însărcinat cu monitorizarea crizei coronavirusului în ţară, este vorba de a treia zi consecutiv când se înregistrează cifre ridicate de noi contagieri, după ce joi au fost depistate 1.318 de cazuri, iar miercuri 1.271.


Citeşte şi: PROTEST înăbuşit din faşă în Australia! Doi bărbaţi care pregăteau o manifestaţie împotriva măsurilor de izolare au fost arestaţi

Unul dintre principalele focare de COVID-19 din Ucraina este capitala Kiev, care în ultimele 24 de ore a contabilizat 186 noi cazuri. În total, la Kiev au fost confirmate până în prezent 9.178 cazuri de coronavirus.

O altă regiune la fel de afectată de pandemie este Liov, din vestul ţării, unde au fost raportate 10.572 cazuri de la declanşarea crizei sanitare.

Citeşte şi: NAŢIONALISMUL în materie de vaccin se bate cap în cap cu lupta împotriva coronavirusului (OMS)

În Ucraina, decesele provocate de COVID-19 au fost în ultimele 24 de ore în număr de 33, în timp ce bilanţul total al persoanelor decedate din motive asociate noului coronavirus se ridică la 1.852.